Despre dereglarile somnului

Despre dereglarile somnului

Despre dereglarile somnului

Cu toate că somnul înseamnă relaxare, pentru multe persoane dormitorul este un adevărat coşmar.

1. Coșmarul frecvent: Fie că fugi de un criminal care te urmărește cu o rangă, fie că ești gol în mijlocul cantinei de la școală, ai avut, măcar o dată, un coșmar. Când acestea au loc aproape în fiecare noapte, înseamnă că ai o tulburare. Persoanele care suferă de această dereglare se trezesc adesea cu transpirație rece și amintiri clare despre visele oribile.

2. Somnambulismul: Aproximativ 15% dintre adulți se ridică din pat în mijlocul nopții și umblă prin casă în timpul somnului. Nimeni nu știe exact de ce se întâmplă acest lucru, dar stresul și genetica joacă roluri importante. Mulți se deplasează cu ușurință și chiar mută mobilă. Deși somnambulul nu pățește nimic dacă este trezit, somnambulismul, în sine, este periculos. Potrviti unui studiu din 2003, 19% dintre somnambuli se rănesc în timpul aventurilor nocturne, cel mai frecvent accident fiind căderea.

3. Sindromul de explozie a capului:
 Acesta are loc în timpul somnului profund când persoana respectivă se trezește brusc din cauza unui zgomot asemănător unei explozii. Explozia se aude din imediata apropiere a capului sau chiar din interiorul capului. Nu e un sindrom dureros și nici nu prezintă vreun pericol, dar doctorii nu știu de ce se produce.

TinaR - VIP
4. Halucinații: Cu toții suntem obișnuiți să vedem lucruri stranii în somn, dar e mai puțin obișnuit să le vedem când nu dormim. Halucinațiile se întâmplă în timpul tranziției de la starea de trezire la starea de somn, adică după ce punem capul pe pernă. Oamenii care suferă de această tulburare spun că aud voci, au senzația că văd fantome și văd persoane și obiecte ciudate în cameră. De asemenea, gândaci și animale care se târăsc pe pereți sunt, de asemenea, o viziune frecventă.
Sursa:Realitatea.net

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s