Sfaturi contra varicelor

Sfaturi contra varicelorSfaturi contra varicelor

Menţinerea greutăţii corporale în limite considerate sănătoase, practicarea de exerciţii fizice şi aşezarea picioarelor într-o poziţie ridicată în perioada de odihnă se numără printre sfaturile practice contra varicelor, incluse într-un ghid alcătuit de chirurgii americani.

Între 50% şi 55% dintre femeile însărcinate din Statele Unite dezvoltă varice, potrivit Society for Vascular Surgery, informează ivillage.com.

„Reprezentând mai mult de o problemă de ordin cosmetic, varicele pot fi dureroase şi pot conduce la probleme grave de sănătate”, a declarat medicul Eva Rzucidlo, preşedinta Women’s Leadership Committee, asociaţia care a publicat acest ghid.

„Prima soluţie folosită în tratamentul contra varicelor sunt ciorapii medicinali de compresie care trebuie să fie purtaţi zilnic”, a declarat Rzucidlo.

„O altă opţiune este scleroterapia, ce constă în sclerozarea venelor – metoda este aplicată în cazul venelor de tipul «pânză de păianjen».

Radiofrecvenţa şi tratamentele cu laser pot fi şi ele o soluţie, întrucât sunt proceduri minim invazive şi efectuate adeseori în cabinete private. Pentru venele varicoase mari, o procedură denumită «vein stripping» este şi eadisponibilă”, a adăugat Eva Rzucidlo.

TinaR - VIP
Printre metodele folosite pentru a scădea riscul de apariţie a varicelor sau pentru a diminua disconfortul creat după apariţia lor se numără următoarele soluţii: menţinerea greutăţii corporale în limite considerate normale, practicarea cu regularitate de exerciţii fizice, aşezarea picioarelor într-o poziţie ridicată în perioada de odihnă, evitarea statului jos sau în picioare pentru perioade îndelungate, purtarea de ciorapi medicinali de compresie, diete sărace în sare şi bogate în fibre. Totodată, experții americani le recomandă femeilor cu varice să nu poarte pantofi cu toc înalt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s