Analizele copilului inainte de inceperea scolii

control_medic_sanatate_copii

Analizele medicale ale copilului inainte de inceperea scolii sunt importante pentru a afla starea de sanatate a acestuia si pentru a-l imuniza si proteja impotriva unor boli. Opreste-te putin din cumpararea hainutelor si rechizitelor pentru scoala si mergi cu el la doctor pentru un examen fizic complet.
Cei mici au tendinta de a se imbolnavi mai repede si mai usor cand sunt in grupuri mari de copii, de aceea este bine sa il pregatesti si sa iei si masurile de preventie contra unor boli care se transmit in colectivitati.

Vaccinarea (imunizarea)

O mare parte din vaccinurile cruciale in preventia unor boli grave au fost facute cand era bebelus sau in primii ani ai copilariei. Daca iti amintesti ca ai ratat unele dintre vaccinurile optionale pe care ti le-a recomandat medicul este bine sa le iei acum in considerare. Vaccinurile antigripale si contra bolilor copilariei sau hepatitei sunt unele dintre cele mai importante.

Examen oftalmologic

Este important sa stii dinainte daca cel mic are nevoie de ochelari sau nu. Acesta ar putea suferi de tulburari de vedere nedescoperite care s-ar putea agrava odata cu activitatile de la scoala care necesita atentie la detalii si concentrare.

Analize de sange

In urma analizei de sange se pot afla o multime de detalii legate de sanatatea copilului. Totusi, este important ca acestea sa fie facute in vederea depistarii anumitor infectii cu bacterii sau paraziti care i-ar putea pune in pericol pe ceilalti copii.

Printre alte examene medicale care pot fi facute de copii inainte de incepea scolii si care au rolul de a descoperi paraziti sau germeni se numara exudatul faringian(in special pentru depistarea stafilococului auriu – extrem de des intalnit la copii), coprocultura (examenul materiilor fecale) sau testul coproparazitologic (pentru depistarea parazitilor intestinali).

Examen fizic complet

Ar fi util sa ceri medicului sa il examineze fizic pe copil, dar sa faca si teste necesare pentru a descoperi daca micutul este apt pentru orele de sport sau nu. Pediatrul iti poate spune daca este rezistent la efort si daca trebuie sa fie scutit de la anumite antrenamente.

Daca stii ca micutul tau sufera de probleme cu inima, plamanii sau are astm este important sa anunti profesorii pentru ca unele dintre acestea nu il impiedica sa faca educatie fizica, dar trebuie facuta cu masura si precautie.
Dinoland.ro - Jucarii pentru copii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s