3 secrete care te feresc de cancer

Dr. Oz: 3 secrete care te feresc de cancer

Atunci când vorbim despre o boală gravă, precum cancerul trebuie să ţinem cont de părerile unor specialişti avizaţi care ne pot sfătui cel mai bine ce să facem ca să prevenim această maladie. Unul dintre aceşti specialişti este Dr. Oz care ne împărtăşeşte 3 secrete!

Numeroase cercetări au arătat importanţa pe care o are alimentaţia pentru a ne apăra organismul de cancer. Alimentele care ne feresc de cancer sunt în special fructele şi legumele consumate în stare crudă, legumele cu frunze verzi, algele marine, dar şi nucile/seminţele crude. Este important să evităm consumul excesiv de carne, lactate, produse de panificaţie din făină albă rafinată, dulciuri, mezeluri şi produse conservate pe care le găsim în comerţ.

Mâncărurile preparate cât mai simplu, cu ingrediente naturale, la care se adaugă legumele, fructele, nucile/seminţele crude şi frunzele verzi consumate zilnic constituie pasul pe care trebuie să-l faci pentru a avea o alimentaţie sănătoasă. Cu cât eviţi mai multe produse procesate din comerţ, cu atât îţi va multumi organismul! 

Medicul Mehmet Oz împărtăşeşte în emisiunea sa câteva secrete care te feresc de cancer:

Secretul numărul 1: Consumă brânzeturi tari!

Se pare că tipurile brânză cu o consistenţă tare (cum ar fi gouda, emmentaler, edam, Jarlsberg, parmezan) consumate în cantităţi moderate (2 felii pe zi) scad riscul de apariţie a cancerului, după cum arată cercetările prezentate în timpul emisiunii „The Dr. Oz Show”. Studiile arată că aceste brânzeturi conţin menachinonă, o formă a vitaminei K, cunoscută şi sub denumirea de vitamina K2, care are rolul de a inhiba dezvoltarea cancerului. Deoarece brânzeturile tari sunt rezultate prin fermentare, vitamina K2 este un produs care apare în urma acestui proces, explică medicul Mehmet Oz.

Secretul numărul 2: Adoptă un program regulat de exerciţii!

Un program bine stabilit şi constant de exerciţii fizice te va ajuta să reduci semnificativ riscul de cancer. Ca să beneficiezi de efectele revigorante ale sportului, Dr. Oz recomandă să urmezi un program de 45 – 60 de minute de exerciţii fizice de 5 ori pe spătămână. Dacă programul încărcat nu-ţi permite să faci acest lucru, nici cele 10-30 de minute de exerciţii pe care trebuie să le faci dimineaţa (măcar de 3 ori pe săptămână) nu îţi vor face rău şi cu siguranţă vei scăpa de senzaţia de înţepenire.

Secretul numărul 3: Nu abuza de carnea prăjită în tigaie sau la grill

Studiile prezentate de Dr. Oz atestă faptul că prăjirea cărnii în tigaia cu ulei sau prepararea ei la grill degajează substanţe cancerigene care cresc riscul de apariţie a unor maladii grave. Rezultatele au fost identice, indiferent de tipul de carne – vită, porc, pui sau peşte. Dr. Oz avertizează că aceste substanţe cancerigene sunt concentrate în special în părţile mai arse ale cărnii preparate pe grătar. Câteva alternative sănătoase de a găti carnea pe care le oferă specialistul sunt: prepararea la abur, fierberea în apă, la cuptor sau înăbuşirea ei. Pentru grătar sunt mai potrivite fructele şi legumele, iar dacă vrei să limitezi expunerea la substanţe cancerigene este de preferat să pui carnea la marinat sau să o găteşti pe jumătate înainte de a o pune pe grătar.

Altex Romania - VIP

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s